Fisket

Som hämtat ur en saga

Om fisket

Fisket här uppe är som hämtat ur en saga. Det är en drömvärld man reser till. Artrikedomen och fiskmängden är svår att föreställa sig innan man själv har upplevt det. Man vet aldrig vad som nappar och man vet aldrig hur mycket mjölksyra nästa fight kommer att innebära. Det här havet huserar sjöodjur och de skäms inte för att visa sig.

Vi har som sagt fantastiskt fiske efter många arter. Så småningom kommer vi att ha en ordentlig artguide med information och tips på hur du bäst riktar fisket efter varje enskild art. Du kan bland annat få Torsk, Hälleflundra, Sej, Större Kungsfisk (Uer), Havskatt, Rödspätta, Marulk, Lubb, Långa, Kolja. Det finns även mängder med andra arter som är möjliga att fånga även om det inte är lika vanligt.

Hälleflundrafisket är det vi själva brinner mest för och lägger ned mycket tid på.Vi hjälper självklart alla våra gäster att lyckas med detta. Åker du hit och vill ha Hälleflundra så får du Hälleflundra, det ser vi till. Ett starkt tips är att ta med en guide ut för att maximera upplevelsen. Det gör att man fiskar väldigt mycket mer effektivt hela veckan. Alla våra gäster förtjänar att landa en av dessa drottningar, de är anledningen till att vi flyttade till nordnorge.

Fisket efter Grönlandshaj lockar oss ordentligt. Vi är helt övertygade om att det finns ett starkt bestånd i djuprännorna utanför oss. All efterforskning vi har gjort tyder på att det ska vara väldigt möjligt att rikta fiske efter dessa monster med tillfredställande resultat. Vi har ännu inte haft tid att utforska det fisket, men vi kommer att satsa på detta längre fram. Vi tänker knäcka det fisket och sedan är den som vågar varmt välkommen att riskera rygg och psykisk hälsa för att utmana Grönlandshajen. Ge oss någon säsong till..

 

Vårt mål är att alla ska ha så goda chanser att lyckas med sitt fiske som möjligt. Vi håller därför en grundlig genomgång kort efter ankomst. Alla som känner för en ”after travel” bjuds på en öl och en fiskesnaps medan vi går igenom allt från campregler och säkerhet i båtarna till fiskemetoder, planering av fiskedagar, fiskeplatser och hantering av fisk.

Även om man har en hel del erfarenhet av det här fisket så kommer man att få en hel del nya idéer för att kunna maximera sitt fiske. Är det första gången man kommer till nordnorge så är den här genomgången värd allt. Vi försöker att inte lämna något åt slumpen utan ser till att gå igenom allt man behöver veta och hur man ska tänka så noga som möjligt.

Eftersom man inte kan ta in all information direkt och kommer på mängder med frågor under veckan så kan man när som helst be om att få sätta sig och diskutera fisket med en av guiderna. Vi kommer alltid att ta oss tid att ge er svar på alla frågor, allmänna tips eller nya heta ofiskade ”spots” om ni känner er sugna på det. Vi gör allt vi kan för att våra gäster ska få stor fisk.